TAVROS bio logo

Η ΤAVROS είναι μία Ελληνική εταιρεία συλλογής, συσκευασίας και διάθεσης βιολογικού μελιού.

Η έμπνευση για την δημιουργία της προέρχεται από την εποχή που ο ιδρυτής της Γεώργιος Μπόκας, ήταν πιλότος στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην συνέχεια στην πολιτική αεροπορία, σε VIP πτήσεις. Ήταν η εποχή που διαπίστωσε την αναζήτηση για απόλυτα αυθεντικές γεύσεις και υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα, από συγκεκριμένη μερίδα καταναλωτών. Η μετέπειτα εμπειρία του ως διευθυντής καταστημάτων προϊόντων διατροφής, επιβεβαίωσε αυτή του την διαπίστωση.

Αρωγός σε αυτή του την έμπνευση στάθηκε και η κόρη του Βασιλική-Ιωάννα, τότε φοιτήτρια στο τμήμα Χημικής Φαρμακογνωσίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα Διδάκτωρ Φαρμακογνωσίας και Χημείας των φυσικών προϊόντων που προέρχονται από την Ελληνική χλωρίδα.

Μετά από πολύχρονες εκπαιδεύσεις, μελέτες και λεπτομερή προγραμματισμό, το όλο εγχείρημα έγινε πραγματικότητα τον Ιούλιο του 2014, με την ίδρυση του πρώτου μελισσοκομείου. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 3 σταθερά μελισσοκομεία με βιολογική πιστοποίηση. 

Τo εκλεκτό βιολογικό μέλι που διαθέτει συλλέγεται στις μοναδικής χλωρίδας περιοχές της Αιτωλίας, των Ιονίων Νήσων και της ευρύτερης κεντρικής Ελλάδος, εντός του δικτύου NATURA 2000 και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της βιοποικιλότητας της  χλωρίδας, της φυσικής συνύπαρξης δενδρώδους βλάστησης, σε συνδυασμό με πλήθος άγριων λουλουδιών και σπάνιων αρωματικών φυτών και βοτάνων, των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών και της μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνειας της περιοχής, το βιολογικό μέλι που συλλέγεται από την TAVROS θεωρείται και είναι από τα καλύτερα του κόσμου.

Αμέσως μετά την συλλογή, το μέλι φιλτράρεται προσεκτικά και αποθηκεύεται σε κατάλληλα δοχεία.

  • Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο καπνό.
  • Ο τρύγος γίνεται μόνο όταν το μέλι έχει ωριμάσει.
  • Δεν γίνεται θερμική επεξεργασία.
  • Η διαύγαση γίνεται μέσα σε δεξαμενές και για αρκετές ημέρες πριν την αποθήκευση.
  • Συσκευάζεται χωρίς να αλλοιώνεται με θερμική επεξεργασία, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ISO 22000.
Συσκευαστήριο Tavros

Αυτό το είδος μελιού αποτελεί προϊόν μίας σοδειάς.
Είναι συγκεκριμένο, μοναδικό και για αυτόν τον λόγο η παραγωγή του είναι περιορισμένη.

TAVROS_bee_icon_white

Υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Επιστημονική και πλήρως τεχνικώς καταρτισμένη διαχείριση των μελισσοσμηνών!

TAVROS_honeycomb_icon_white

Επιλογή μοναδικών παρθένων περιοχών συλλογής βιολογικού μελιού, εντός του δικτύου NATURA 2000, καθώς και απόλυτα φυσική επεξεργασία!

TAVROS_jar_icon_white

Αμέσως μετά την συλλογή, το μέλι φιλτράρεται προσεκτικά και αποθηκεύεται σε κατάλληλα δοχεία. Συσκευάζεται χωρίς να αλλοιώνεται με θερμική επεξεργασία σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ISO 22000.

Μελίσσια

Στόχος της TAVROS

Στόχος της εταιρείας TAVROS είναι η διάθεση βιολογικού και εντελώς φυσικού, αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού, όπως ακριβώς μας το δίνει η φύση και οι μέλισσες.

Η επιστημονική και πλήρως τεχνικώς καταρτισμένη διαχείριση των μελισσοσμηνών, η επιλογή μοναδικών παρθένων περιοχών συλλογής μελιών εντός του δικτύου NATURA 2000, καθώς και η απόλυτη φυσική επεξεργασία, εγγυώνται διαχρονικά υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ

Ο λογότυπος της TAVROS είναι η κεφαλή του ταύρου της Κνωσού που προβάλλεται μέσα από κελί μέλισσας.
Ο ταύρος, αυτό το απρόβλεπτο και ως εκ τούτου μυστηριώδες ζώο με τη μεγάλη δύναμη και το βαθύ απλανές βλέμμα, που προκαλούσε καταιγίδες, εξουσίαζε τους βάλτους και σήκωνε τον κόσμο στα κέρατά του, έπαιξε ρόλο στη δημιουργία μιας πλειάδας συμβόλων και τελετών.
Το τρίχωμα του θυμίζει την ήρεμη σκουρόχρωμη επιφάνεια των λιμναίων υδάτων. Το ερωτικό του δυναμικό είναι παροιμιώδες.
O ταύρος στρέφεται ξαφνικά εναντίον του στόχου του και ορμάει στα τυφλά. Τα κέρατα του μοιάζουν με κεραυνό. Η γη στο βήμα του αντηχεί σαν να έχει ξεσπάσει καταιγίδα στα βουνά. Τα κόκκινα μάτια του και το μουγκρητό του θυμίζουν τον συννεφιασμένο ουρανό πριν την μπόρα. Γι’ αυτό ο ταύρος συνδέθηκε καί ενσάρκωσε τους θεούς των βουνοκορφών. Οι άνθρωποι απηύθυναν ευχαριστίες στον ουρανό θυσιάζοντας προς τιμήν του το πιο ακριβό τους αγαθό: έναν ταύρο. Με τη θυσία ήλπιζαν πως απέτρεπαν τη δυσαρέσκεια του θεϊκού ταύρου, που μπορούσε να καταστρέψει ό,τι βρισκόταν στο πέρασμά του. Επίσης, το γονιμοποιό αυτό ζώο θυσιαζόταν, για να ποτίσει με το αίμα του τη γη. Μάλιστα όταν οι ταύροι πέθαιναν, θάβονταν σε χωράφια, για να δώσουν ζωή και να γονιμοποιήσουν τη γη.
Από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα ο ταύρος συμβολίζει την δύναμη, τη γονιμότητα και την δημιουργία και η μέλισσα είναι συνδεδεμένη με τις αρχέγονες γενεσιουργές δυνάμεις της Φύσης.
Στην περιοχή της Κνωσού επίσης βρέθηκε πινακίδα χιλιάδων ετών με την επιγραφή “Πάσι Θεοίς Μέλι Αμφορεύς”.
Με την επιγραφή αυτή καταδεικνύεται η σημαντική θέση του μελιού στην ζωή των ανθρώπων από πολύ παλιά, σε εποχές που συναντώνται η ιστορία με την μυθολογία.

TAVROS bio logo